Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MZ-X500
19.10.2017, 16:28
Post: #1
MZ-X500
Witam i mam pytanie czy da sie wylaczyc calkowicie dynamike na klawiszach?? Chodzi mi o to abym nie musial walic po klawiszach aby mi dosyc glosno graly. Nie moge znalesc ustawien do tego.
Cytuj
20.10.2017, 00:21
Post: #2
RE: MZ-X500
Nie trzeba głęboko szukać. Naciskasz Menu, następnie "System Setting".
Drugi od góry jest "Touch response" gdzie możesz zmienić czułość klawiatury na Light, Normal, Heavy, lub całkowicie wyłączyć dynamikę (OFF)
Jeżeli wyłączysz całkowicie to poniżej jest "Touch Off Velocity" i wtedy możesz ustawić od 0 do 127 stały jednakowy poziom czułości bez względu na to jak mocno będziesz walił po klawiszach.

Na początku przestaw z Normal na Light a jak będzie nadal za ciężko to wtedy wyłącz całkowicie i ustaw jakąś wartość właśnie w "Touch Off Velocity" aż znajdziesz optymalne dla Ciebie ustawienie.
Cytuj
20.10.2017, 07:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.10.2017 07:55 przez DJC.)
Post: #3
RE: MZ-X500
Super wielkie dzieki Smile

Troche cie pomecze Smile
Gdzie zmienic acordy w lewej rece tak aby mi gral na jednym pacu caly acord np. tak jak bym gral na 3 palcach.

sorry juz znalazlemSmile
Cytuj
20.10.2017, 08:24
Post: #4
RE: MZ-X500
No nie Smile akordy jednym palcem, ale idziesz na łatwiznę Smile
Cytuj
20.10.2017, 10:51
Post: #5
RE: MZ-X500
Pisalem ze ja z nut nie gram i na to pinkanie co gram mi jeden palec wystarczy hahahahahaSmile
A co do tych klawiszy to musze powiedziec ze za cholere mi nie dziala to aby zrobic z midi styl.
Nagrywanie sampli na pady jeszcze nie robilem narazie chce przerobic midi do styla i za cholere nie dziala tak jak w tym wideo.
https://www.youtube.com/watch?v=IAme8eL3...0IAjFdogmn
Cytuj
20.10.2017, 14:59
Post: #6
RE: MZ-X500
A masz pełną instrukcję czy tylko jakiś kilkustronicowy skrót ?

Tu masz całość
http://support.casio.com/storage/en/manu...-1A_EN.pdf

Co prawda po angielsku ale można przecież uruchomić sobie tłumacza w google Smile
Cytuj
08.12.2017, 10:33
Post: #7
RE: MZ-X500
to jest chyba jakiś nowy model, więc chyba i instrukcję powinieneś mieć?
Cytuj


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości